Innvandring topper urolisten i Europa

Innbyggere i Europa uroer seg mer over innvandring enn økonomiens tilstand, viser en oversikt fra EU-kommisjonen.

Politikk

I det halvårlige eurobarometeret, tatt opp i alle de 28 medlemslandene i mai, sier 38 prosent at innvandringspolitikk og bølgen av nye flyktninger over Middelhavet, opptar dem mer enn innholdet i lommeboka og tilstanden i statsfinansene.Også Albania, Makedonia, Montenegro, Serbia og Tyrkia er med i undersøkelsen.I den forrige målingen var tallet 24 prosent, så økningen er påtakelig. Den gang var det arbeidsløshet og økonomisk krise som toppet urooversikten. Nå kommer økonomisk relaterte forhold på andre, tredje og fjerdeplass.I 20 av de 28 EU-landene er det innvandring som topper listen over bekymringsfulle forhold. Malta ligger øverst med en prosentandel på 65 av de spurte, mens i Tyskland svarer 55 prosent at de er mest urolig over innvandringen.Færre enn 10 prosent av de spurte satte bekymring for klimaendringer øverst.I underkant av 32.000 personer ble spurt i den siste halvårlige undersøkelsen. (©NTB)

Nyheter
Politikk