Iran og IAEA har underskrevet kjøreplan

Iran og det internasjonale atomenergibyrået IAEA er enige om en fremdriftsplan som skal løse de gjenstående utfordringene om iranske atomanlegg.

Partene har kommet overens om en plan for å kontrollere tidligere og pågående kjernekraftaktiviteter i Iran, opplyser IAEA-sjef Yukiya Amano.Irans president Hassan Rouhani bekrefter at Iran har skrevet under på en avtale med atombyrået om samarbeid.Tilgang til militæranlegget i Parchin, noe iranerne tidligere har motsatt seg, er en del av en separat avtale, ifølge Amano.IAEA skal levere en rapport om «løsningen på alle tidligere og nåværende utfordringer» innen 15. desember.Det internasjonale atomenergibyrået har gjennom inspeksjoner ved atomforskningsanlegg ikke funnet beviser for at Iran utvikler atomvåpen, men stiller spørsmål ved tidligere programmer. (©NTB)