Knapt flertall av grekere mener avtalen er positiv

Aten (NTB-Reuters): Rundt 51,5 prosent av grekerne mener avtalen regjeringen har inngått med långiverne er positiv, mens enda flere mener at nasjonalforsamlingen bør godkjenne den, viser en ny meningsmåling.

Butikkvindu i Aten - Greek is Chic. Hellas. Næringsliv AP Photo/Yorgos Karahalis

Nasjonalforsamlingen i Hellas skal onsdag stemme over de betydelige reformene og skatteøkningene som landets statsminister har gått med på for å sikre landet en ny låneavtale.I den nye meningsmålingen, som ble offentliggjort tirsdag, sier 72 prosent av de spurte at det ikke er noe annet alternativ enn en avtale med långiverne, mens 70,1 prosent mener at nasjonalforsamlingen bør vedta avtalen.Undersøkelsen som er gjennomført av Kapa Research for avisen To Vima.Statsminister Alexis Tsipras' møter misnøye i sitt eget parti Syriza for å ha gitt etter for krav om nye innstramminger.Undersøkelsen viser imidlertid at 58,8 prosent av respondentene har et positivt syn på Tsipras. (©NTB)