Kraftig jordskjelv rammet Indonesia

Et jordskjelv med styrke 7 har rammet provinsen Vest-Papua, tidligere kalt Irian Jaya, i det østlige Indonesia.

AP Photo
Politikk

Det er ikke sendt ut tsunamivarsel etter skjelvet.Det kraftige jordskjelvet inntraff klokken 6.41 lokal tid tirsdag (23.41 mandag norsk tid) og hadde sitt episenter 248 kilometer vest for provinshovedstaden Jayapura, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.Tsunamisenteret for Stillehavet på Hawaii uttalte at det ikke er fare for farlige bølger etter det 52,8 kilometer dype skjelvet, som brøt ut i innlandet under jungelen i Vest-Papua.Derimot er det reell fare for skred ettersom området består av regnskog og bratte fjellkjeder.Indonesia ligger i et utsatt område i Stillehavet, der jordplatene kolliderer og forårsaker hyppig seismisk og vulkansk aktivitet. (©NTB)

Nyheter
Politikk