Kreditorene venter på greske reformforslag

Hellas' statsminister Alexis Tsipras må torsdag legge fram forslag til nye reformer som kan overbevise landets kreditorer om å gå med på en ny låneavtale.

Den greske statsministeren har en enorm utfordring når han skal forme en avtale som både europartnerne og innbyggerne hjemme kan leve med. Eurolandene firer ikke på kravene om betydelige innstramminger, mens grekerne i en folkeavstemning har sagt nei til slike krav.Onsdag søkte Hellas eurosonens krisefond ESM om en treårig lånepakke av ukjent størrelse. Tsipras har tro på at en avtale kan komme på plass, og har lovet at reformer i skatte- og pensjonssystem skal starte allerede til uka.Fristen for å overlevere reformforslagene er ved midnatt torsdag. Forslagene skal legge til rette for nye forhandlinger på EU-toppmøtet søndag, som regnes som siste sjanse til å overbevise de andre eurolandene.