KrF vil gjøre mer for å bekjempe menneskehandel

Kristelig Folkeparti vil at alle politidistriktene skal ha egne grupper som arbeider mot menneskehandel. Ikke bare enkelte som i dag.

T-skjorte med KrF-logo - Bilde: Scanpic
Politikk

– Litt over 300 ble identifisert som offer for menneskehandel i fjor i Norge. Men mørketallene er sannsynligvis store. Dette er krevende saker å etterforske, og mange saker blir henlagt. Derfor må ressursene og kompetansen være der, sier Kjell Ingolf Ropstad, stortingspolitiker for KrF, til VG.Han kaller menneskehandel «vår tids slaveri» og er bekymret for alle unge mennesker i Norge som er solgt som blant annet sexslaver.– Menneskehandel er en svært brutal kriminalitet som veldig mange av de organiserte kriminelle har gått over til. En brukerdose narkotika kan du bare selge en gang, men et menneske kan du selge om og om igjen, sier Ropstad.Hordaland er et få politidistrikter med en egen gruppe som jobber i tverrfaglige team mot menneskehandel. Deres såkalte Exit-gruppe kan så langt vise til gode resultater. Av de totalt 31 rettskraftige dommene på menneskehandel i Norge har halvparten falt i Bergen. (©NTB)

Nyheter
Politikk