Kuwait hevder å ha avdekket IS-nettverk

Fire antatte IS-medlemmer er pågrepet i Kuwait. Ifølge landets myndigheter har mennene deltatt i kamper i Irak og Syria.

A police officer frisks a man arriving for Friday prayers at the Al A'ali Grand Mosque, ahead of Friday prayers in Al A'ali south of Manama REUTERS/Hamad I Mohammed
Politikk

De fire er kuwaitiske statsborgere og har i avhør innrømmet å ha mottatt militærtrening, opplyser innenriksdepartementet ifølge det statlige nyhetsbyrået KUNA.– De var involvert i kampoperasjoner i Irak og Syria, heter det i uttalelsen fra innenriksdepartementet.Ytterligere én mann, også han kuwaitisk statsborger, var del av det myndighetene omtaler som et nettverk av IS-medlemmer. Denne personen ble imidlertid drept i en «terroraksjon» i Irak, ifølge innenriksdepartementet.Etter et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i hovedstaden Kuwait by den 26. juni har kuwaitiske myndigheter trappet opp kampen mot ytterliggående islamister.Over 26 personer ble drept og 227 såret i angrepet som en saudiarabisk gjerningsmann sto bak. Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) tok på seg skylden for angrepet.

Nyheter
Politikk