LaGuardia-flyplassen skal gjenoppbygges

Flyplassen LaGuardia i New York får ikke bare en ansiktsløftning, men skal gjenoppbygges helt fra grunnen av, opplyser amerikanske tjenestemenn.

AP Photo
Politikk

Flyplassen, som startet med kommersielle reiser i 1939, har fått rykte på seg for å være utdatert. Blant annet har USAs visepresident Joe Biden sammenlignet LaGuardia med «et land i den tredje verden».– Vi ønsker en globalt anerkjent flyplass for det neste århundret som er verdig navnet New York, sa guvernør Andrew Cuomo da han, sammen med nettopp Biden, kunngjorde byggeplanene mandag.Byggingen starter neste år skal finansieres av både private og offentlige aktører. Den nye flyplassen vil koste 4 milliarder dollar (snaut 33 milliarder kroner) og skape rundt 8.000 nye arbeidsplasser.– Den er treg, utdatert og et forferdelig inngangsparti til New York, sa Cuomo om dagens flyplass.I fjor ble LaGuardia kåret til den 10. verste flyplassen i verden av nettstedet The Guide to Sleeping in Airports.

Nyheter
Politikk