Lakseoppdretterne får luseadvarsel fra Frp

Oppdrettsselskapene må håndtere problemene med lakselus. I motsatt fall vil det få konsekvenser for dem, advarer Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann Oskar Grimstad.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Tidligere denne uken viste nye tall at mengden lakselus i oppdrettsanleggene fra Hordaland til Nord-Trøndelag er opptil tre ganger så høy som på samme tid i fjor. Grimstad er bekymret.– Vi på Stortinget vil rope et varsku. Dersom ikke næringen klarer å håndtere denne situasjonen, vil det få konsekvenser i form av krav om redusert biomasse i anleggene, sier Grimstad til Dagens Næringsliv.Han advarer dermed oppdrettsnæringen om at den må se langt etter framtidig vekst hvis den ikke klarer å håndtere luseproblemene.– Oppdretterne er rett og slett steike nødt til å ta dette på alvor og sette inn tiltak for å få kontroll, sier Grimstad. (©NTB)