Meddommer og ektepar er fornærmede i Tromsdal-saken

En meddommer og et ektepar som ble utsatt for et boligangrep i 2012, har fått status som fornærmede i saken mot Christer Tromsdal. Tirsdag framstilles Tromsdal igjen for varetektsfengsling.

Politikk

I saken er Tromsdal siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet, og ifølge NRK mener politiet at han bestilte boligangrepet.Boligangrepet i juni 2012 skjedde på samme tidspunkt som Tromsdal var tiltalt i en annen sak. To maskerte menn hadde slått seg inn i huset til dommerens nabo. Meddommeren kunne ikke utelukke at mennene egentlig skulle til ham. Politiets teori er at den kriminelle gjengen gikk inn i feil hus. Der ble de jaget ut av huseieren, som hadde en pistol. Meddommeren ble senere erklært inhabil i saken.I juni i år ble det kjent at den bedrageridømte Christer Tromsdal var pågrepet og siktet for å motarbeide rettsvesenet.Han møter trolig ikke til fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett tirsdag. Tromsdals forsvarer, Victoria Holmen, sier til NRK at hun har anbefalt siktede å heller samtykke til at fengslingsspørsmålet avgjøres skriftlig, såkalt kontorforretning. (©NTB)

Nyheter
Politikk