Merkel: - Fortsatt uaktuelt å gi Hellas lettelser

Tysklands statsminister Angela Merkel gjentar at det er uaktuelt å gi Hellas lettelser i gjeldsbyrden.

Alexis Tsipras og Angela Merkel. (AP Photo/Michael Sohn)

Torsdagens beskjed fra Merkel kommer dagen etter at IMF-sjef Christine Lagarde tok til orde for restrukturering av den greske gjelda.Torsdag sa også IMFs sjeføkonom Olivier Blanchard at en eventuell ny avtale med Hellas må inneholde «reforhandling av Hellas' gjeld».Merkel, som er på reise i Sarajevo, ville heller ikke kommentere det kommende reformforslaget fra den greske regjeringen, som må oversendes eurosjef Jeroen Dijsselbloem innen midnatt torsdag.– Jeg kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om forslaget, og kan først gjøre det når de tre institusjonene har vurdert det, sa Merkel med henvisning til de tre kreditorene – EU, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet IMF. (©NTB)