Mexicansk narkobaron rømte fra fengsel

Den øverste lederen for Sinaloa-kartellet i Mexico, Joaquìn «El Chapo» Guzmàn, klarte søndag å rømme fra et høysikkerhetsfengsel i Almoloya de Juàrez.

Grensepost mellom Mexico og USA - Foto: AP

Guzmàn klarte å rømme gjennom en flere kilometer lang tunnel fra badet på cellen sin, melder TV-kanalen Televisa.Politiet setter opp veisperringer i området, og det er startet luftoperasjoner fra flyplassen i Toluca, ifølge TV-kanalen.I februar i fjor ble Joaquìn «El Chapo» Guzman, den øverste lederen for Sinaloa-kartellet, pågrepet. Hans kartell mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA.Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere.Bandekrigen mellom Sinaloa-kartellet og Juarez-kartellet, som har sin base i byen Ciudad Juarez på grensa til USA, har de siste åtte årene kostet minst 10.000 mennesker livet. (©NTB)