Obama kritiserer tonen i amerikansk valgkamp

President Barack Obama kom mandag med skarp kritikk av den giftige tonen som preger den amerikanske presidentvalgkampen.

AP
Politikk

Det er sjelden en president kommenterer hjemlige kontroverser mens han er på besøk i utlandet, men under oppholdet i Etiopia ble Obama gjentatte ganger bedt om å kommentere den hysteriske tonen i debatten blant kandidatene som kjemper for å bli hans etterfølger.Det er minst 16 republikanere som knives om å bli partiets kandidat, med den konsekvens at retorikken og ordbruken når stadig nye høyder i kampen for å nå fram i mediene.Presidenten betegnet flere uttalelser som uhyrlige og skjendige og beklaget at grove utfall ble stadig mer vanlig i politikken.– Vi skaper en kultur som ikke fremmer god politikk, sa Obama. Og han lot flere enn politikerne få unngjelde.Presidenten trakk spesielt fram en uttalelse av den tidligere Arkansas-guvernøren, nå talk show-vert, Mike Huckabee, som i sin kritikk av atomavtalen med Iran sa at den ville marsjere israelerne til «ovnens dør».Obama gikk også i rette med presidentutfordrer Donald Trump som underkjente senator John McCains heltestatus fordi han ble tatt til fange under Vietnamkrigen. (©NTB)

Nyheter
Politikk