Økonomer tror ikke Hellas har nok å privatisere

To av tre økonomer mener det kan bli vanskelig for Hellas å oppfylle kravet om selge offentlige eiendeler for 50 milliarder euro.

I avtalen som Hellas har inngått med kreditorene, står det at landet skal opprette et uavhengig privatiseringsfond. Privatisering skal skaffe til veie 50 milliarder euro, nesten 450 milliarder norske kroner, til den bunnskrapte greske statskassa.Men i en meningsmåling som Reuters har gjennomført, svarer 35 av 53 økonomer at de ikke tror det vil være mulig å få inn et slikt beløp.50 milliarder euro utgjør en femdel av den greske økonomien. Tidligere forsøk på å selge halvparten så mye har ikke fungert.– Det er svært optimistisk, sier økonom Nick Stamenkovic, ifølge Reuters.– Hva skal de selge? Kreta? spør en annen. (©NTB)