Passasjer tatt med 54 kilo khat på Oslo lufthavn

En 35 år gammel nederlender ble stoppet med tre trillekofferter fulle av det narkotiske stoffet khat på Oslo lufthavn. Til sammen dreide det seg om 54 kilo.

Politikk

Tollvesenet omtaler dette som et betydelig beslag på en norsk flyplass.Mannen hadde med 54,6 kilo tørket khat på et fly fra den etiopiske hovedstaden Addis Abeba via København til Oslo, hvor han ankom onsdag kveld.Han hadde i tillegg 126 gram fersk khat. Politiet har ilagt 35-åringen et forelegg på 15.000 kroner for smuglingen.Tollvesenets oversikt over beslag i 2014 viser at antall kilo beslaglagt khat har gått kraftig ned, fra over 13,5 tonn i 2013 til drøyt 7,5 tonn i fjor. Nedgangen har trolig sammenheng med at khat er blitt forbudt både i Nederland og Storbritannia, som har vært de viktigste transittlandene for khat-smuglere. (©NTB)

Nyheter
Politikk