Renteøkning i USA i år

USAs sentralbanksjef Janet Yellen forteller at hun er klar for å heve renten.

Den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen avgir nå sin halvårlige redegjørelse for Kongressen.Der sier hun at tilstanden i USAs økonomi taler for en første renteheving i løpet av 2015.- Federal Reserve er på vei til å heve renten inneværende år, i en belsutning som signalisere graden av økonomiens gjeninnhenting fra det traumaet finanskrisen var, sier Yellen onsdag ettermiddag.Hun beskriver utsiktene for amerikansk økonomi som gunstige, og peker på ansettelser som bringer landet i retning full sysselsetting, samt at faktorer som har holdt igjen inflasjonen er i ferd med å avta.«If the economy evolves as we expect, economic conditions likely would make it appropriate at some point this year to raise the federal funds rate target.»I sin andre redegjørelse for kongressen i år var hun ifølge Marketwatch også langt mer positiv enn i sin forrige i februar.Hun ga imidlertid ingen hint om når den første rentehevingen kommer, eller om det kan komme flere rentehevinger i år, men mange venter at den første kommer i september.Dollarindeksen stiger 0,4 prosent i kjølvannet av uttalelsene, mens en euro faller 0,46 prosent til det laveste siden 1. juni på 1,0958 dollar. Les hele talen her.