– Russland er trussel nr. 1

Russland er den største trusselen mot USAs nasjonale sikkerhet, mener påtroppende forsvarssjef Joseph Dunford.

Dunford ble utpekt av president Barack Obama i mai, og torsdag stilte han til den obligatoriske høringen hos de folkevalgte i Senatet.– Min vurdering i dag er at Russland representerer den største trusselen mot vår nasjonale sikkerhet, sier Dunford og påpeker at Russland er en atommakt som er i stand til å krenke alliertes suverenitet.– Så hvis du vil snakke om en nasjon som kan utgjøre en eksistensiell trussel mot USA, så er jeg nødt til å peke på Russland. Og hvis du ser på deres opptreden, er den intet annet enn alarmerende, sier Dunford.Dunford er general for de amerikanske marinejegerne og var fram til august i fjor øverstkommanderende for NATO-styrkene i Afghanistan. (©NTB)