Russland vurderer å selge energi til Hellas

Russland vurderer å hjelpe Hellas ved å selge energi direkte til grekerne, ifølge russiske medier. – Et primitivt forsøk på å splitte Europa, mener norsk Hellas-ekspert.

– Russland har ikke finansiell muskel til å hjelpe grekerne i nevneverdig grad. Tsipras, som har innsett alvoret i situasjonen, har heller ingen interesse av et nært forhold til Russland, sier gjesteforsker Pål Foss ved Økonomisk institutt på Universitet i Aten til NTB.Russlands energiminister Alexander Novak kunngjorde søndag at landet vurderer å selge energi direkte til Hellas for å bistå i den vanskelige økonomiske situasjonen, ifølge russiske medier.– Russland ønsker å støtte Hellas' økonomiske oppgang ved å utvide samarbeidet innen energisektoren, sier Novak ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.Novak sa ikke noe om hva slags type energi Russland ønsket å bidra med, og Foss kaller utspillet et primitivt forsøk.EU-toppene i Brussel diskuterer om de skal åpne formelle forhandlinger med Hellas om en tredje lånepakke til gresk økonomi, og må søndag prøve å finne ut hvordan grekerne kan bytte harde reformer mot flere lånemidler. (©NTB)