Sier nei til uregulert fiske i Polhavet

Norge er blitt enige med andre kyststater i nord om å forby egne fiskere å fiske i den internasjonale delen av Polhavet.

Foto: Scanpix

Forbudet er ett av punktene i en ny erklæring som Norge, Canada, Danmark, Russland og USA har undertegnet om forskning og tiltak mot uregulert fiske i Polhavet, opplyser Fiskeridepartementet.– For norske fiskere er det allerede forbudt å fiske i uregulerte internasjonale områder, men det er viktig at også de andre statene rundt Polhavet nå slutter seg til et slikt forbud, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H).Kyststatene vil også forsøke å få andre land til å avstå fra uregulert fiske i Polhavet.Det er ikke sannsynlig med kommersielt fiske i den internasjonale delen av Polhavet i nær framtid. Men den globale oppvarmingen kan gjøre større områder isfrie om sommeren og samtidig få fiskebestandene til å vandre lenger nord, advares det. (©NTB)