Skeptisk Merkel til Hellas-møte

Tysklands statsminister Angela Merkel vil ikke ha en enighet om å starte forhandlinger med Hellas om et nytt låneprogram for enhver pris.

– Vi kommer til å ha vanskelige forhandlinger, og det blir ingen enighet for enhver pris, sier hun idet både finansministrene og stats- og regjeringssjefene i eurogruppen holder møter i Brussel søndag.Gruppen forsøker å enes om å starte formelle forhandlinger med Hellas. Grekerne ønsker et nytt låneprogram og lover reformer i bytte, men de andre eurolandene ber landet gå lenger.– Jeg vet at nervene er i høyspenn, men vi må være sikre på at fordelene og ulempene er overveid, både for Hellas' framtid og for eurosonen som helhet, sier Merkel til pressen.– Vi kommer til å vurdere om forutsetningene er til stede for at vi kan forhandle om et program for Hellas. Men om det lykkes, det gjenstår å se. (©NTB)