Sør-Korea skjøt varselskudd mot nordkoreanere

Sørkoreanske soldater avfyrte varselskudd da 10 soldater fra Nord-Korea tok seg inn i den demilitariserte sonen mellom de to landene.

Sør-koreanske soldater patrulerer grensen til Nord-Korea. AP Photo

Det er første gang i år at det har blitt avfyrt skudd ved den demilitariserte sonen, opplyser det sørkoreanske forsvarsdepartementet.Hendelsen skjedde lørdag morgen. De nordkoreanske soldatene trakk seg rolig tilbake etter at skuddene var avfyrt.Sør-Korea og Nord-Korea er teknisk sett fortsatt i krig med hverandre, og det har vært enkelte slike episoder i løpet av de siste årene.Den demilitariserte sonen, som er 4 kilometer bred og 248 kilometer lang, er sikret med piggtråd. Det er i tillegg lagt ut landminer.Hvert år flykter hundrevis av nordkoreanere til Sør-Korea. I juni krysset en nordkoreansk soldat den demilitariserte sonen uten at det ble avfyrt skudd. (©NTB)