Storbrannen i Bergen er slukket

Storbrannen i Bergen sentrum er slukket, og brannvesenet er i gang med finsøking i de tre rammede husene.

Det brenner i trehusbebeggelsen i Kong Oscars gate i Bergen sentrum torsdag morgen. Foto: Emil Breistein / NTB scanpix
Politikk

Like før klokka 9 opplyser 110-sentralen i Hordaland på Twitter at brannen i Kong Oscarsgate i sentrum av Bergen er slukket.– Brannvesenet har startet etterslukking og driver nå med finsøking i husene. Det er gjennomført finsøk i to av tre hus. Det er ikke meldt om noen savnede, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt til NTB.Til sammen 49 personer ble evakuert i området, og 16 av disse er blitt innlosjert på Scandic Bergen Airport Hotel, ifølge politiet.– De øvrige har funnet egne steder, hos familie eller venner, opplyser Magnussen.– Utfordrende En 17-åring er sendt til Haukeland universitetssjukehus med lettere skader etter å ha fått i seg røyk, opplyser sykehuset. Det er ellers ikke meldt om skadde.Hele kvartalet ble sperret av da brannen fortsatt ikke var under kontroll. Tre hus brant, og for å komme til var brannvesenet nødt til å ta seg gjennom et annet hustak.– Det er vanskelige arbeidsforhold fordi det er så kronglete å komme til, og vi går derfor inne med så mange røykdykkere som mulig, sier vakthavende sjef i Bergen brannvesen Frode Bødtker til Bergens Tidende.36 brannmenn er på stedet og bistår i slukningsarbeidet. Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 4.38 torsdag morgen.«Alle må våkne» En av naboene til trehusbebyggelsen sier at han fra sitt soverom så at flammene sto opp fra taket på huset der brannen oppsto.– Jeg begynte å rope og skrike ut i gaten «alle må våkne, alle må våkne», for det var helt stille, men det brant veldig mye, sier Nataniel Nesse til Bergens Tidende.Også ordfører Trude Drevland ble vekket av brannen. Ordføreren, som bor i Kong Oscarsgate, er for tiden sykemeldt. Hun var med brannvesenet innenfor sperringene for å se på brannstedet.– Jeg våknet av at det luktet røyk. Dette skaper uro hos dem som bor her i området. Det er tredje gangen på kort tid at det brenner her, sier Drevland til Bergensavisen.Bergens kommune opplyser at kommunens psykososiale kriseteam er varslet for å bistå dem som trenger hjelp etter brannen.

Nyheter
Politikk