Storbritannia vil ikke bidra til Hellas-pakke

Storbritannias finansminister George Osborne skal forsøke å hindre EU i å inkludere britiske penger i den nye låneavtalen til Hellas, ifølge medier.

George Osborne. AP Photo

Osborne var i en rekke telefonmøter med sine motparter for å understreke Storbritannias motstand til å bidra til en redningspakke, ifølge Financial Times og andre medier. Osborne deltar på et møte i Brussel tirsdag.Ifølge en kilde i finansdepartementet har britenes eurosonekolleger mottatt en «klar og tydelig beskjed» om at det ikke er aktuelt å vurdere britisk støtte til en gresk redningspakke.I 2010 kunngjorde statsminister David Cameron at det var enighet om å ikke lenger benytte redningsfondet EFSM, hvor alle de 28 medlemmene i EU var involvert, for å sikre redningspakker til eurosoneland. Da var fondet brukt til å støtte Irland og Portugal. I stedet er det opp til de 19 landene i eurosamarbeidet å redde andre eurosoneland ved økonomiske kriser.Ifølge britiske medier sa imidlertid EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker mandag at det er aktuelt å gjenopplive EFSM. (©NTB)