Store investeringer ga svakere Facebook-resultat

Facebooks inntekter i andre kvartal var høyere enn ventet, men overskuddet falt fra samme periode i fjor. Årsaken er tung investering som skal gi betydelige inntekter i årene som kommer.

Marc Zucerberg. Foto: AP Photo/Paul Sakuma
Politikk

Nettgigantens resultat etter skatt endte på 715 millioner dollar, ned 9 prosent sammenlignet med andre kvartal i 2014. Samtidig økte inntektene med 39 prosent til 4 milliarder dollar, mens utgiftsøkningen var på hele 82 prosent til 2,77 milliarder dollar.Altså var resultatet før skatt på om lag 1,3 milliarder dollar.– Vi leverer nok et sterkt kvartal, lød Facebook-gründer Mark Zuckerbergs korte kommentar.Facebook har tidligere uttalt at 2015 ville bli et år med tunge investeringer.– Utgiftene er nødvendige for veksten vi trenger nå og i framtiden. Vi investerer i framtidens tjenester, sier direktør Sheryl Sandberg.Etter at resultatene for 2. kvartal ble offentliggjort, falt Facebook-aksjene 2,5 prosent i verdi i løpet av noen timers handel. I løpet av året har aksjen steget 24,3 prosent til 96,99 dollar, og selskapet verdsettes til 276 milliarder, eller 2,25 billioner kroner etter dagens kurs.Antallet daglig aktive Facebook-brukere økte i juni til 968 millioner, opp 17 prosent fra samme måned i fjor

Nyheter
Næringsliv