– Taliban-leder mulla Omar er død

Afghanske kilder hevder at Taliban-leder mulla Omar er død.

KABUL, AFGHANISTAN 20100517.Flybilde av forstedene i Kabul i Afghanistan.Foto: Heiko Junge / Scanpix Junge, Heiko
Politikk

Talibans leder mulla Omar er død, hevder afghanske regjeringskilder overfor BBC. Taliban har ikke kommentert opplysningen.Det er under to uker siden mulla Omar for første gang kommenterte de gryende fredssamtalene mellom den ytterliggående opprørsgruppen og regjeringen i Kabul.I en uttalelse i forbindelse med avslutningen på fastemåneden ramadan sa den tilbaketrukne mullaen at religiøse forordninger ikke forbyr møter og fredfull interaksjon med fienden.Uttalelsen ble lagt ut på Talibans offisielle hjemmeside.I vår utga Taliban en slags biografi om mulla Omar i forbindelse med hans 19. år som opprørsgruppens øverste leder. Her blir Omar beskrevet som en karismatisk leder som er aktiv i «jihadistaktiviteter». Den enøyde Taliban-lederen har vært som sunket i jorda siden USAs invasjon i 2001, og det ryktes stadig at krigerpredikanten er død.USAs utenriksdepartement har utlovd en dusør på 10 millioner dollar for Taliban-lederens hode. Men det finnes knapt fotografier av mulla Omar, som av amerikanerne beskrives som en høy mann med en splintskade på høyre øye

Nyheter
Politikk