- Tiden er inne for Iran-avgjørelse

Frankrikes utenriksminister ser ut til å legge press på USA og Iran for å få opp farten i atomforhandlingene. - Tiden er inne for å ta en beslutning, sier Laurent Fabius.

Laurent Fabius. Reuters / Reuters

Både vestlige og iranske diplomater i Wien sier sent lørdag kveld at de regner med at samtalene vil fortsette langt over midnatt. Håpet er at de vil få et gjennombrudd kanskje så tidlig som søndag – dagen før den tredje selvpålagte fristen går ut mandag.– Nå som alt ligger på bordet, er øyeblikket kommet der vi må bestemme oss, sa Frankrikes utenriksminister Fabius til nyhetsbyrået Reuters etter å ha snakket med sine kolleger fra USA, Iran og Storbritannia.USAs utenriksminister John Kerry trenger trolig mer tid.– Har fortsatt vanskelige problemer som må løses, tvitret Kerry etter møtet med Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif lørdag.De to har møttes nesten hver dag siden Kerry ankom Wien for over to uker siden til det som var ventet å bli en rask innspurt i forhandlingene som har vart i over et år.Målet er en langsiktig avtale som får slutten på den langvarige striden med Iran om Teherans atomprogram. Dersom de lykkes, vil det bli det viktigste skrittet mot forsoning mellom Vesten og Iran siden revolusjonen som brakte presteskapet til makten i Teheran i 1979. (©NTB)