Tsipras ber partiet om samling

Hellas' statsminister Alexis Tsipras prøver å holde Syriza-partiet samlet og vil ha enten ekstraordinært landsmøte eller uravstemning om avtalen med kreditorene.

Politikk

– Vi kan ikke fortsette å stole på opposisjonens støtte, sier Tsipras.Det har han måttet gjøre to ganger i den greske nasjonalforsamlingen for å få vedtatt reformene de internasjonale kreditorene krever om Hellas skal få en ny lånepakke på inntil 86 milliarder euro.Det er dyp skepsis i Tsipras' venstreorienterte parti Syriza mot kravene som følger nye lån. Nå foreslår statsministeren et ekstraordinært landsmøte i september. Han åpner også for en uravstemning søndag for å prøve å samle troppene bak en avtale han selv ikke liker.– Vi kan ikke fortsette slik, vi må bli enige om å respektere avgjørelsen fra flertallet i Syriza, sa han på et partimøte torsdag.Det var nødvendig å inngå en avtale med kreditorene for å unngå gresk uttreden av eurosonen, mener Tsipras.– Et bedre alternativ fantes ikke og finnes ikke, mener han.– Dette er ikke kompromisset vi drømte om. Men vi måte velge mellom dette og selvødeleggelse.Uroen i Syriza har fått flere eksperter til å se for seg nyvalg i Hellas til høsten. (©NTB)

Nyheter
Politikk