Tsipras forsvarer grekernes plan B

Statsminister Alexis Tsipras bekrefter at Hellas la planer for hvordan en grexit skulle håndteres. Men avviser at det ble gjort med mål om å ta landet ut av euroen.

Politikk

– Vi la ikke en plan for å trekke landet ut av euroen, men vi hadde kriseplaner, bekreftet Tsipras i nasjonalforsamlingen i Aten fredag.– Dersom partnerne og kreditorene våre forberedte en plan for grexit, burde ikke vi som regjering forberede forsvaret vårt? lød argumentasjonen fra statsministeren.Tidligere finansminister Yanis Varoufakis har bekreftet at han opprettet en ekspertgruppe til å jobbe med et parallelt betalingssystem som var basert på statlige gjeldsbrev. Det skulle gjøre det mulig å gå raskt over til drakmer.Varoufakis har også innrømmet at en hacker skulle bryte seg inn i ligningsmyndighetenes systemer for å sikre informasjon til systemet. Det kommenterer ikke Tsipras direkte.Hellas forhandler nå med de internasjonale kreditorene i EU og IMF om et nytt låneprogram til en skakkjørt gresk økonomi på inntil 86 milliarder euro. Før det ble enighet om å starte forhandlinger, var Hellas farlig nær fallitt og en uttreden av euroen, kalt grexit. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv