Tsipras: – Jeg tror ikke på innholdet i avtalen

Aten (NTB-AFP-Reuters): Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier han vil gjennomføre avtalen han har skrevet under på med EU, selv om han ikke har tro på innholdet i den.

statsminister i hellas

– Jeg tar på meg ansvaret for eventuelle feil jeg har gjort. Jeg tar på meg ansvaret for en tekst jeg ikke tror på, men som jeg skrev under for å unngå katastrofe for landet og bankkollaps, sier Tsipras i et intervju med den greske TV-kanalen ERT.Statsministeren sier han kjempet for å unngå kutt i lønn og pensjonsordninger, og bedyrer at avtalen er bedre for Hellas enn tidligere forslag. Likevel er han ikke i tvil om at forhandlingene natt til mandag var «en veldig dårlig natt for Europa».– Jeg skal ikke stikke av fra dette ansvaret, og jeg vil forsøke å gjennomføre disse reformene over en fireårsperiode, sier Tsipras.Tirsdag kveld ble avtalen lagt fram for medlemmene i den greske nasjonalforsamlingen, som skal stemme over den onsdag. Flere i Tsipras' parti Syriza har varslet at de vil stemme mot forslaget. Det blir likevel trolig vedtatt fordi flere opposisjonspolitikere støtter avtalen.– Nå vil jeg gjøre alt jeg kan for å holde Syriza samlet, sier Tsipras. (©NTB)