Tunisia vedtar antiterrorlov

Tunisias nasjonalforsamling vedtok fredag en ny antiterrorlov beregnet på å styrke beredskapen mot trusselen fra jihadister som IS.

Police officers try to control the crowd after a gunman opened fire at a beachside hotel in Sousse, Tunisia, June 26, 2015. A gunman disguised as a tourist opened fire at a Tunisian hotel on Friday with a weapon he had hidden in an umbrella, killing tourists, including those from Britain, Germany and Belgium, as they lounged at the beach and pool in the popular resort town. The death toll from the shooting attack has risen to 37, the health ministry said in a statement carried by state news agency TAP. REUTERS/Amine Ben Aziza
Politikk

Etter tre dagers debatt stemte 174 av nasjonalforsamlingens medlemmer for loven, mens ti avsto og ingen stemte imot.Loven blir innført etter to store terrorangrep, det første mot et museum i Tunis i mars der 21 mennesker ble drept, og det andre mot et hotell i Sousse i juni, der 38 turister ble drept.Den såkalte Islamske staten IS påtok seg ansvaret for begge angrepene.Den nye antiterrorloven har bred støtte fra både sekulære og religiøse politiske partier, men skepsisen er større i sivilsamfunnet og frivillige organisasjoner.De er negative til at dødsstraff blir gjeninnført, at mistenkte skal kunne varetektsfengsles i 15 dager uten tilgang til advokat, at det skal bli lettere med telefonovervåking, og at muntlig støtte til terrorisme skal kunne straffes. (©NTB)

Nyheter
Politikk