Tyrkisk politi frykter bomber på offentlige steder

Politiet i Istanbul har gått ut med en advarsel om mulige bomber plassert på offentlig transport og offentlige bygg, opplyser Utenriksdepartementet.

Istanbul, Bosporos-stredet. Foto: AP Photo/Burhan Ozbilici.
Politikk

På sitt nettsted skriver UD at den norske ambassaden i Ankara ber nordmenn i området lytte til myndighetene og følge deres anvisninger. Oppfordringen ble først omtalt av Aftenposten.«I etterkant av terroranslag i Tyrkia den siste tiden, har det vært voldelige konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i flere tyrkiske byer. Det kan forventes ytterligere demonstrasjoner og uroligheter i tiden framover», heter det i den siste oppdateringen i UDs reiseråd.Sist onsdag ble to tyrkiske politimenn drept nær grensen til Syria. Den militante fløyen i det kurdiske arbeiderpartiet PKK tok på seg skylden for drapene og hevdet at politimennene hadde samarbeidet med jihadistgruppen Islamsk Stat (IS) og ble likvidert som en hevnaksjon for selvmordsangrepet i Suruc i starten av forrige uke.Tirsdag holder NATO hastemøte om Tyrkias sikkerhet etter at landet innledet militæraksjoner mot IS og PKK. (©NTB)

Nyheter
Politikk