Tyske renter stiger - greske renter stuper

Fredag er renteutviklingen snudd på hodet. Greske renter stuper, mens tyske stiger.

rente.jpg

Redusert fare for en Grexit sender greske renter rett ned fredag.2-års statsobligasjonsrente faller fra 57,6 prosent til 34,4 prosent (23,2 prosentpoeng). I prosent tilsvarer det et fall på over 40 prosent.De øvrige greske statsrentene er også i fritt fall - fra høye nivåer. 5-års renten faller 37 prosent og 10-års renten 27 prosent til 14,0 prosent.For de tyske statsrentene går det motsatt vei, og med unntak av 3-måneders- og 6-måneders renten er det oppgang over hele linjen, dog fra lave nivåer.5-års renten stiger 63 prosent til 0,19 prosent, mens alle under 5 år er negative. 30-års renten stiger 9 prosent til 1,58 prosent.De norske rentene er også på opptur fredag, med eksempelvis 2-års renten opp over 9 prosent til 0,745 prosent. Følg statsrentene her