- Tyskland vurderer gresk «timeout» fra euroen

Ett av scenarioene Tyskland ser for seg for Hellas, er en midlertidig grexit, skriver avisen Frankfurter Allgemeine.

Wolfgang Schäuble. (AP Photo/Lionel Cironneau).

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble var ikke overdrevent optimistisk da han ankom det han anså som «ytterst vanskelige forhandlinger» om Hellas lørdag.Ifølge Frankfurter Allgemeine har det tyske finansdepartementet laget et notat med to scenarioer for Hellas. Enten forbedrer grekerne reformforslaget sitt for å få en ny låneavtale, og skaffer til veie rundt 50 milliarder euro fra egen eiendom til å betale ned gjeld.Eller så tar grekerne en «timeout» fra eurosamarbeidet. Det vil si en pause på minst fem år så landet kan restrukturere gjelden. Det siste alternativet tar imidlertid til orde for fortsatt EU-medlemskap og ytterligere europeisk bistand til veksttiltak og humanitære formål.Ifølge nyhetsbyrået DPA er planene avklart med både statsminister Angela Merkel og visestatsminister Sigmar Gabriel. Men greske regjeringskilder avviser ifølge Reuters at et slikt scenario var fremmet på lørdagens møte.– Alt vi trenger etter fem års forhandlinger om hvordan Hellas kan forbli i euroen, er fem års forhandlinger om hvordan de kan komme seg inn igjen, sukker den greske kommentatoren Nick Malkoutzis på Twitter. (©NTB)