UD fraråder nordmenn å reise til Tunisia

Utenriksdepartementet fraråder i likhet med Danmark og Storbritannia alle ikke-nødvendige reiser til Tunisia grunnet terrorfare.

Police officers try to control the crowd after a gunman opened fire at a beachside hotel in Sousse, Tunisia, June 26, 2015. A gunman disguised as a tourist opened fire at a Tunisian hotel on Friday with a weapon he had hidden in an umbrella, killing tourists, including those from Britain, Germany and Belgium, as they lounged at the beach and pool in the popular resort town. The death toll from the shooting attack has risen to 37, the health ministry said in a statement carried by state news agency TAP. REUTERS/Amine Ben Aziza

Departementet har endret sitt reiseråd for Tunisia og fraråder nå alle reiser til og opphold i grenseområdene i Tunisia mot Libya og Algerie, samt nasjonalparkområdet Jebel Chaambi i Kasserine og Tataouine sør i landet. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til og opphold som ikke er nødvendige i øvrige deler av Tunisia.Norske borgere som oppholder seg i Tunisia eller planlegger å reise til landet, anmodes om å holde seg oppdatert, samt å registrere sin reise via ambassadens hjemmeside.Danske myndigheter besluttet fredag å endre reiserådet fordi de mener risikoen for nye terrorangrep i Tunisia er høy. Storbritannia ba torsdag sine statsborgere om å forlate landet.Til sammen 38 personer ble drept da en mann åpnet ild mot feriegjester ved et strandhotell i den tunisiske feriebyen Sousse 26. juni. 30 av dem var briter. (©NTB)