Varoufakis: Tyskland ønsker «grexit» for å skremme Frankrike

Tyskland vil skyve Hellas ut av eurosonen for å skremme Frankrike til å godta tyskernes modell for fellesvalutaen, sier tidligere finansminister i Hellas, Yanis Varoufakis.

Finansminister Yanis Varoufakis Hellas AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

I en kommentar i den britiske avisen The Guardian skriver Varoufakis at han er overbevist om at Tysklands statsminister Wolfgang Schäuble ønsker en såkalt «grexit».– Schäuble vil ha Hellas ut for å skremme Frankrike til å akseptere hans modell for dispilin i eurosonen, skriver Varoufakis, som trakk seg som grekernes finansminister mandag.Det franske parlamentet vedtok fredag flere reformer som skal få landets skrantende økonomi på rett kjøl. Landet sliter med svak vekst og høy arbeidsledighet, i tillegg til en gjeld som har skapt gnisninger i Brussel.Varoufakis mener Tyskland, som sees på som pådriveren for sparepolitikken i de kriserammede eurolandene, ønsker å bruke Hellas som et eksempel for å få Frankrike til å følge den tyske linjen. (©NTB)