Ferske nøkkeltall fra Tyskland

Det tyske handelsoverskuddet var i juni høyere enn analytikerne på forhånd hadde spådd. Industriproduksjonen skuffet derimot.

Foto: AP
Politikk

Det tyske handelsoverskuddet endte i juni på 24,0 milliarder euro.Ifølge TDN Finans, viste en sammenstilling utført av Bloomberg News at det på forhånd ventet et overskudd på 21,0 milliarder euro.Mai-tallene viste et overskudd på 19,5 milliarder euro.Importen falt 0,5 prosent, mot en ventet oppgang på 0,5 prosent, mens eksporten falt 1,0 prosent, sammenlignet med en ventet nedgang på 0,3 prosent.IndustriproduksjonDen tyske industriproduksjonen endte ned 1,4 prosent i juni.Ifølge Bloomberg News var det her ventet en oppgang på 0,3 prosent.På årsbasis endte produksjonen opp 0,6 prosent, sammenlignet med en ventet oppgang på 2,2 prosent.

Nyheter
Næringsliv