Politikere bekymret over lisenskritisk ungdom

En undersøkelse som viser at bare 12 prosent av landets 18- til 29-åringer støtter NRK-lisensen, bekymrer flere stortingspolitikere.

Faktura til Lisensavdelingen i NRK - Foto: Scanpix
Politikk

I en undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet svarer 37 prosent at de er motstandere av NRK-lisensen, mens 51 prosent sier de støtter ordningen. Blant dem som støtter lisensordningen, er bare én av tre under 60 år.– Jeg er bekymret for NRKs finansielle framtid siden det virker som at lisensen mister legitimitet hos neste generasjon seere og lyttere, sier Kårstein Eidem Løvås (H) til avisen.– Det fantastiske medietilbudet vi opplever i dagens samfunn gjør at vi stiller større krav til hva vi ser på TV. Samtidig tror jeg vi lett glemmer at det er kostnadskrevende å produsere norsk innhold, sier Arild Grande (Ap), som kaller tallene «et varsku for NRK». (©NTB)

Nyheter
Næringsliv