Vekter skutt på jobb i Oslo

En vekter ble natt til onsdag skutt i brystet på universitetsområdet på Blindern i Oslo. Skuddsikker vest bidro til at mannen ikke bli alvorlig skadd.

Vektere på jobb - Foto: Scanpix
Politikk

– Vekteren ble skutt på av to personer som stakk av fra stedet, opplyste operasjonssentralen i Oslo politidistrikt klokken 3.15 natt til onsdag.Han hadde på seg skuddsikker vest og ble ikke alvorlig skadd, opplyser politiet.Omstendighetene rundt skyteepisoden var natt til onsdag uklare.– Det var vekteren selv som meldte fra til oss klokken 2.43. Han fortalte at han hadde blitt skutt på av to personer i området ved Apalveien på Blindern, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.Vekteren har forklart til politiet at han oppdaget to menn på runden sin i området. Da han ville komme i kontakt med dem, løp de. Vekteren løp etter.– En av dem snudde seg og løsnet fire-fem skudd. Ett treffpunkt var brystet på vekteren, sier Pedersen til VG.Mannen som avfyrte skuddene, beskrives som rundt 175 centimeter høy. Han er lys i huden. Mannen snakket engelsk og var iført rød caps, svart jakke og grå sko.Politiet lette tidlig onsdag morgen fortsatt etter de to mennene. (©NTB)

Nyheter
Politikk