29-åring pågrepet i Dubai mistenkt for drap i Oslo

En 29 år gammel mann er pågrepet i Dubai, mistenkt for å ha bestilt en leiemorder som drepte en 31 år gammel mann i Oslo i 2012, melder VG.

29-åringen har vært etterlyst internasjonalt av norsk politi i overkant av ett år, men sitter nå varetektsfengslet i Dubai, opplyser politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt til avisen.Norsk politi har startet prosessen med å få mannen utlevert til Norge fra De forente arabiske emirater, opplyser Bjarkø Helleland, som er påtaleansvarlig for etterforskningen av drapet på Aqeel Shahzad.– Vi har anket beslutningen om pågripelsen til Borgarting lagmannsrett og har gjentatt til politiet det vi har sagt det siste året; at han gjerne vil forklare seg for politiet, skriver mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til VG i en epost.29-åringen er også siktet for å ha hatt en sentral rolle i en stor narkotikaliga som politiet på Lillehammer rullet opp i 2013 og i 2014. Han drev våren 2011 en forretning i Oslo, og han er en del av en familie som knyttes til omfattende kriminalitet.Aqeel Shahzad (31) ble skutt og drept på Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo på kvelden mandag 13. august 2012. Fra før av er en 37 år gammel mann fra Portugal siktet for å ha skutt og drept Shahzad. (©NTB)