- 75 USA-trente opprørere på plass i Syria

75 syriske opprørere som har fått opptrening i Tyrkia av USA og dets allierte, er nå på plass i Syria for å kjempe mot Den islamske stat (IS), ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

SOHRs leder Rami Abdulrahman sier opprørerne kom over grensen fra Tyrkia med tolv kjøretøy utstyrt med maskingevær.Onsdag opplyste general Lloyd Austin, som leder sentralkommandoen i det amerikanske forsvaret, under en høring i Kongressen at bare fire eller fem syriske opprørere til nå har fått opptrening i regi av USA til nå i år.Opptreningsprogrammet ble igangsatt i mai i år. Målet er å ha gitt trening til 5.400 opprørere i året. Dette er president Barack Obamas strategi for å holde amerikanske bakkestyrker unna kampene, og i stedet la lokale allierte kjempe direkte mot IS på bakken. (©NTB)