Anundsens skrytevideo omtales internt som propaganda

Skrytefilmen som justisminister Anders Anundsen (Frp) lanserte i valgkampen, omtales som propaganda internt i Justisdepartementet, skriver VG.

Det viser en rekke regjeringsinterne eposter mellom Justisdepartementet og Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon som VG har fått delvis innsyn i.Epostene omhandler praktiske detaljer i planleggingen og produksjonen av Anundsens video – som han selv har avvist er propaganda.«Klippen begynner å nærme seg ferdig for langversjonen av Anundsens andakt,» skriver en offentlig ansatt person, som er anonymisert, i august.«Vi skjønner og er ikke uenige. Men i propagandaens tjeneste vil vi ha en mellomløsning. Kort, men med intro og klipp fra innslag med statsråden. ??» skriver en annen.I en tredje epost ber en ansatt i Kommunikasjonsenheten om at det legges inn flere klipp i filmen hvor Anundsen kan skryte av regjeringen.Da videoen ble lagt ut på regjeringens nettsider i august, fikk justisministeren skarp kritikk, både for å ha brukt skattebetalernes penger på «propaganda» og for å ha misbrukt offentlig ansatte i politisk øyemed. (©NTB)