Arkitekturpris til grønt leilighetsbygg i Oslo

Bygningen D36 – Green House i Oslo er tildelt Arkitekturprisen 2015. Blant annet har leilighetskomplekset tre fuglekasser og en kunstfasade.

D 36, Dæhlengengata 36, Oslo, Arkitekturprisen

Prisen ble delt ut torsdag og går til Element Arkitekter.– Vi håper D36 kan starte en mer konstruktiv debatt om boligpolitikk og boligkvaliteter. Å bygge boliger med god kvalitet i tett by er noe av det viktigste vi kan gjøre for miljøet og for fremtiden. Ikke minst har vi alle et ansvar for at det bygges nok boliger og gode boliger for folk flest, sier Cathrine Vigander, som er daglig leder i arkitektfirmaet.Boligprosjektet rommer 21 leiligheter, tre fuglekasser og en skobutikk. Kunstfasaden består av åtte lags glass med keramisk print. Takhagen er en grønn oase inndelt i fellessoner og private parsellhager.Bygningen ligger i og langs et parkdrag på Dælenenga i Oslo. (©NTB)