Ber Anundsen ordne opp i mottakelsen av asylsøkere

Røde Kors mener situasjonen som møter flyktninger på Tøyen i Oslo er kaotisk og uholdbar.

Nå har de sendt brev til justisminister Anders Anundsen (Frp) om saken.– Vi er bekymret for om myndighetene er i stand til å ivareta grunnleggende menneskerettigheter slik situasjonen er i dag, sier generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors til Aftenposten.Svært mange asylsøkere har de siste ukene samlet seg utenfor Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen i Oslo i påvente av å få registrert sine asylsøknader.Røde Kors og flere frivillige er på plass for å hjelpe dem. Selv om myndighetene i det siste har tilbudt losji på hotell, er Røde Kors bekymret for om tilbudet er godt nok. Spesielt for dem som trenger helsehjelp.– Vi er bekymret for dem som kommer med kroniske sykdommer de ikke har medisiner for, gravide og andre som trenger helsehjelp. Her må offentlige myndigheter inn, sier Havnelid.PU-sjef Kristin Ottesen Kvigne sier de jobber med å bedre forholdene.– Vi er i en krevende situasjon, men setter pris på at Røde Kors engasjerer seg. Sammen med UDI arbeider vi nå for å få på plass en mer langsiktig mottaksløsning for bedre å håndtere de store ankomstene, sier hun. (©NTB)