Bergen-ordfører Trude Drevland siktet for grov korrupsjon

Politiet har siktet både Bergen-ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås for grov korrupsjon i forbindelse med «cruise-saken».

Trude Drevland Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Dette opplyser Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.Tangerås skulle opprinnelig presentere resultatene av Bergen og omland havnevesens «plan- og designkonkurranse» for sjøfronten i Bergen fredag. Denne ble på kort tids varsel avlyst på grunn av «uforutsette omstendigheter», skriver avisen.Trude Drevland høstet kritikk etter at det ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av «Viking Star», alt betalt av cruisereder Torstein Hagen. Senere ble det også kjent at Drevland hadde takket ja til et ukelangt cruise fra Istanbul med skipet, men Drevland avlyste turen etter at mediene begynte å skrive om hennes relasjoner til rederen.Havnedirektør Inge Tangerås havnet i politiets søkelys i forbindelse med Venezia-turen. Han var med på privatflyet til den italienske byen.Tangerås skulle opprinnelig presentere resultatene av Bergen og omland havnevesens «plan- og designkonkurranse» for sjøfronten i Bergen fredag. Denne ble på kort tids varsel avlyst på grunn av «uforutsette omstendigheter», skriver Bergens Tidende. (©NTB)