Biljakt etter at mann ranet til seg taxi

Etter en biljakt på E18 klarte politiet å stanse og pågripe en mann i 20-årene som ranet til seg en taxi i Askim i Østfold natt til søndag.

politi.jpg

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 3.30.– En taxisjåfør ringte oss og sa at en kunde hadde truet ham ut av taxien med verbale trusler. Deretter hadde kunden satt seg i førersetet og kjørt av gårde, forteller operasjonsleder Erik Loe i Follo politidistrikt til NTB.Taxien hadde en innebygd GPS-sender, og politiet kunne etter hvert følge med på hvor den beveget seg. Fire politibiler ble sendt ut for å stoppe taxien, som kjørte vestover mot Ski.Ved Holstad på E18 satte politiet opp en sperring, men bilen nektet å stoppe og kjørte over en spikermatte.En kilometer lenger borte ble den innesperret av politibilene, og føreren ble pågrepet.Politiet mistenker at var beruset, og han ble sendt til legevakten for blodprøve. (©NTB)