Statseide Investinor klarer ikke å bruke opp støttepakken de fikk fra den tidligere Stoltenberg-regjeringen på en halv milliard kroner øremerket ­skog­næringen, skriver Dagens Næringsliv.Kun Kebony, som produserer vedlikeholdsfritt tremateriale, har fått napp hos det statlige investeringsselskapet. Hittil har Investinor kun brukt 32 millioner av beløpet på å skyte inn penger i Kebony.- Vi har totalt sett på 40 prosjekter innen skog- og treforedlingssektoren. Nå har vi fire til fem prosjekter til vurdering, sier investeringsdirektør i Investinor, Stig Andersen, som mener at de skal klare å bruke opp pengene, men ikke i år.Adm. direktør i Norges Skogeierforbund, Erik Lahnstein, mener ifølge avisen at Investinors investeringskriterier i praksis utelukker at de kan bruke den halve milliarden til ny industrietablering i skogsnæringen.- Investinor skal investere i selskap som har unik teknologi og forretningsmodell med stort internasjonaliseringspotensiale. Videre er kravet at de kan selge seg ut etter syv år. Det betyr at fysiske produksjonsanlegg, nesten uansett hvor god avkastningen er, faller utenfor hva Investinor kan gå inn i, sier Lahnstein til DN.