Bryggeriforeningen: - For mye alkohol i butikkøl

Rundt 60 prosent av ølet fra norske småbryggerier som selges i butikker, er sterkere enn det som er tillatt, viser tester utført av Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Pils - Foto: Scanpix

- Tester av 138 ulike øl viser at ca. 60 prosent er for sterke, og noen har et alkoholinnhold på over 7 prosent, opplyser Bryggeri- og Drikkevareforeningen i en pressemelding.Foreningen varsler en pressekonferanse om saken tirsdag ettermiddag.- Vi vil gi flere detaljer om testene og redegjøre for hva som gjøres i forhold til toll- og helsemyndigheter, butikkjeder, forbrukere og foreningens medlemmer, som teller 87 småskalabryggerier over hele landet, opplyser de.Øl med høyere alkoholinnhold enn 4,75 prosent kan i Norge bare lovlig selges på Vinmonopolet etter en lovendring i 1993. (©NTB)