Cuba har utnevnt ambassadør til USA

Jose Cabanas blir Cubas første ambassadør til USA siden 1961. USA har ennå ikke funnet en representant å sende til Cuba.

cuba, flagg

Utnevnelsen kommer en drøy måned etter at de to landene formelt gjenopptok diplomatiske forbindelser. Cabanas har allerede blitt tatt imot i Det hvite hus sammen med 15 nye diplomater fra ulike land.BBC beskriver Cabanas som en karrierediplomat, som har hatt viktige stillinger i flere land og som også har vært viseutenriksminister i Cuba. Siden 2012 har han ledet Cubas «interessekontor» i den amerikanske hovedstaden.Selv om USA ikke har fått på plass en ambassadør til Cuba ennå, er landet i ferd med å lette på handelsrestriksjonene som har vært på plass i over et halvt århundre. Normaliseringen av forholdet mellom de to landene har skjedd gradvis etter at planene om å nærme seg hverandre ble kunngjort i desember i fjor. I april møttes president Barack Obama og president Raul Castro for første gang til direkte samtaler, og i august sendte hvert land sendte sin utenriksminister for å gjenåpne sin ambassade i det andre landets hovedstad. (©NTB)