De Grønne vil forhandle med Ap og SV i Oslo

Miljøpartiet De Grønne (MDG) går i forhandlinger med Ap og SV om byrådsmakt i Oslo. En del av vurderingen var at den politiske avstanden til Frp er for stor.

– Vi tror SVs miljøengasjement og Aps vilje til å komme oss i møte er et godt utgangspunkt for de videre forhandlingene, sier De Grønnes listetopp i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg.Ingen blokkMDG insisterer på å være et blokkuavhengig parti. Etter valget har det blitt gjennomført samtaler og sonderinger med de andre partiene, før forhandlingsutvalget torsdag ettermiddag landet på å innlede forhandlinger med venstresiden.Lan Berg sier at beslutningen er basert på samtalene, partiprogrammene og partienes innsats i bystyret.– Basert på dette og de mulige konstellasjonene i det nye bystyret var det mest naturlig å innlede samtaler med Ap og SV, sier Lan Berg i en pressemelding fra MDG.Umulig med FrpListetoppen understreker at selv om De Grønne nå innleder forhandlinger med Ap og SV, så har det vært gode samtaler med Høyre, Venstre og KrF. Utfordringen var at en slik blokk også ville vært avhengig av Frps stemmer i bystyret.– Både miljøpolitisk og i sosiale spørsmål er Carl I. Hagen og Frp et parti det er krevende for oss å samarbeide med, sier Nguyen Berg.Forhandlingsutvalget for MDG i Oslo består av Ngyen Berg, Oslo-leder Torkil Vederhus, bystyrerepresentant Harald Nissen, og tidligere nasjonal talsperson Hanna E. Marcussen. (©NTB)