Disse bankene kutter renten

Flere banker er ute med rentekutt, deriblant DNB.

Norges Banks overraskende kutt i styringsrenten, med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent i dag, har fått flere storbanker på banen med rentekutt.Og det er rom for minst ett rentekutt det kommende året.- I den nye rentebanen ligger det inne 50 prosent sannsynlighet for et nytt rentekutt i mars 2016, sier sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets.Så langt har følgende banker kuttet renten:HandelsbankenHandelsbanken, Norges fjerde største bank, kutter renter for sine boliglånskunder. Banken setter ned renten med inntil 0,25 prosent. Handelsbanken har imidlertid ingen listepriser, men setter prisene individuelt.- Til forskjell fra mange andre banker har vi ikke sentrale prislister, men setter prisen lokalt og individuelt på hvert enkelt kontor. Om vi skal lykkes med å ha Norges mest fornøyde kunder, må vi ha både førsteklasses service og attraktive priser, sier Kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i en kommentar til Hegnar.no.Nordea Nordea kutter rentene etter Norges Banks overraskende rentekutt. Ny veiledende listepris for unge under 34 år og Premium-kunder blir 2,35 prosent.Veiledende listepris på boliglån blir kuttet med 0,25 prosentpoengInnskuddsrenten blir redusert med gjennomsnittlig 0,41 prosentpoeng.På innskudd på brukskonto er renten for eksempel 0,05 prosent.Danske BankDanske Bank kutter boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng.Nå blir ny boliglånsrente til unge 2,25 prosent, og vil med det være bankens beste rente til ordinære kunder.SpareBank 1 SMNSpareBank 1 SMN setter ned renten på boliglån ned inntil 0,25 prosentpoeng.Ny laveste pris blir 2,25 prosent for Boliglån for unge til LO-medlemmer. Boliglånskunder over 34 år tilbys fra 2,55 prosent.DNBDNB kutter rentene på boliglån med inntil 0,40 prosentpoeng.DNBs veiledende listepris blir 2,40 prosent etter renteendringen, som vil gjelde for unge under 34 år og DNBs SAGA-kunder, og 2,65 prosent for ordinære boliglån over 2 millioner.Innskuddsrenten på en vanlig sparekonto er 0,55 prosent. På aksjehandelskonto får man 0,5 prosent.Torsdag ettermiddag ble det også kjent at SpareBank 1 SR-Bank og Sparebanken Vest følger opp med rentekutt for sine kunder. Oversikten blir oppdatert etter hvert som flere banker kommer med meldingerKronen faller kraftig. Følg valutamarkedet LIVE herNegativ innskuddrente i Norges BankReserverenten, som er renten bankene får på sine innskudd i Norges Bank, utover kvoten de er tildelt, er som følge av dagens rentekutt blitt negativ.Reserverenten er styringsrenten minus 100 basispunkter, og står dermed nå i minus 0,25 prosent.At Norges Bank nå har en negativ reserverente er historisk og har ifølge sentralbanksjef Øystein Olsen aldri skjedd før.Dette betyr i praksis at bankene må betale for å ha innskudd i Norges Bank dersom de har stående mer penger i sentralbanken enn den kvoten de er tildelt.- Innskudd inntil tildelt kvote forrentes til styringsrenten, mens innskudd utover kvoten forrentes til reserverenten, som nå altså er på -0,25 prosent. Reserveinnskudd utgjør en liten del av bankenes innskudd i sentralbanken, opplyser assisterende direktør for kommunikasjon, Therese Riiser Wålen.